775 134 585 info@stolart.cz

Nultá sobota! Tak bychom tu uplynulou mohli klidně nazvat. Vedle zmíněné Moldavy, kde jsme odstartovali vlastně nultý ročník slavností (ono se to nevědělo, ono to vyplynulo ), jsme odpoledne s druhou partou pokračovali v „zakládací činnosti“. Lahošťský kotlík, neboli „O keltský pohár“ byl původní zamýšlený společenský počin na podporu oživení obce, která zatím nemá kulturák ani taneční sál. A tak se spojením 3 faktů se společným jmenovatelem „kotlík“ nakonec urodil nápad na sportovní klání v novodobé disciplíně. Akce se nakonec spojila s utkáním starých gard FK Teplice a domácích, které na vlastní vyžádání obohatilo vystoupení duchcovských mažoretek pod vedením Natálky Hirschové v duchu skladby Sestra v akci! Což předznamenalo chvíle příští, kdy se hřiště vrhlo 7 Keltů a začala se stavět překážková dráha!
Do dětské kategorie se přihlásilo 16 soutěžících, stejně jako (nečekaně a překvapivě!) dospělých. A to nejen díky skvělé práci moderátora – našeho Petra Stolaře, který všechny o soutěže vtáhl, tak i dětí, které své rodiče vyhecovaly. Po startech jednotlivců se otevřelo kolbiště tříčlenným týmům, kterých se, vedle vyzývatelského divadelního, sešlo nakonec 8!
Parádní atmosféra plná recese i sportovních výkonů byla zakončena vystoupením živé kapely The Jokers, jež se tak nějak narodila na místě! Sportovní atmosféra přetrvávala i nadále, kdy se tančilo a radost přetrvávala i nadále. A tak nejpozději za rok na oficiálním 1. ročníku boje o keltský poklad LAHOŠŤSKÝ KOTLÍK na shledanou!